מרחבי למידה היברידיים
למען הטוב המשותף
על המיזם
במסגרת הקורס "הערכת עיצוב למידה במרחבים היברידיים", בתכנית לתואר שני בטכנולוגיה לחינוך, סמינר הקיבוצים תשפ"ג בהנחיית ד"ר יעל יונדלר, יצרנו מרחבי למידה היברידיים ברוח סוציו-הומניסטית. המרחבים נתרמו באהבה רבה לעמותת SASA SETTON מהאמונה של הקהילה שלנו לגבי חשיבות התרומה לחברה הסובבת אותנו, כערך חינוכי בעל חשיבות בעת הזו.
סטודנטיות וסטודנטים יקרים,
אנו שמחים לשתף אתכם במרחבי הלמידה הדיגיטליים המרגשים שנוצרו על ידי סטודנטים בתכנית לתואר שני בטכנולוגיה בחינוך. הסטודנטים פיתחו מרחבים דיגיטליים חדשניים לילדים המאושפזים, במטרה לקדם למידה רגשית חברתית.
מרחבים דיגיטליים אלו מציעים לילדים הזדמנות להיכנס לעולמות מרתקים המעודדים סקרנות ועניין בלמידה. הסטודנטים שלנו עבדו ללא לאות כדי ליצור סביבות חינוכיות ומהנות כאחד, ואנו נרגשים לראות את ההשפעה החיובית שיש למרחבים אלה על הילדים המאושפזים המתמודדים עם זמנים מאתגרים.
ברצוננו להביע את תודתנו לארגון סאסא סטון על נדיבותו ונכונותו לשתף פעולה עם תלמידינו. התמיכה שלכם נתנה לנו הזדמנות ליצירה חינוכית חדשנית ומשמעותית.
ברצוננו להודות גם לד"ר יעל יונדלר, שיזמה והנחתה את הסטודנטים לאורך תהליך זה. המסירות והמומחיות שלה סייעו להבטיח שהם יצוידו במיומנויות ובידע הדרושים ליצירת מרחבי למידה דיגיטליים מרתקים אלה.
יישר כח לכולכם/ן על העשייה החינוכית משולבת טכנולוגיה למען הטוב המשותף של כולנו!
ד"ר בטי שרייבר
ראש התכנית לטכנולוגיה בחינוך
סמינר הקיבוצים
"תכונות אלה של עצמאות מחשבתית, אותנטיות אישיותית, דמיון יוצר, רפלקטיביות ביקורתית, ורצון אוטונומי – אלה הם שרירי הרוח שלנו ,..כשמעצימים אנו את מקורות החיוניות הללו של הרוח, או אז נפתחים בפנינו מרחבים חדשים ויבולים מבורכים של מחשבה, מעשה ויצירה...שבכוחה להניב לאורך ימים רבים ברכה גדולה לפרט ולחברה כאחד"
נמרוד אלוני
המרחבים שלנו
הקהילה שלנו
קצת סיכומים...
הסרטון נוצר על-ידי הסטודנט משה באום
מתוך דברי הסטודנטיות והסטודנטים:
"תפקידה של מעצבת מרחב ברוח סוציו-הומיניסטית, כפי שהמשגתי לעצמי במהלך הקורס, מושתת בראש ובראשונה על הנגשת ידע והקניית ידע שפורצות גבולות של תחום דעת צר, תוך מאמץ לקשר בין נושאים שונים בצורה מפתיעה שמעוררת בלומדת חשיבה ביקורתית ויצירתית ומובילה ללמידה משמעותית...
תובנה נוספת מהקורס על תפקידי כמעצבת למידה ברוח סוציו-הומניסטית, היא החשיבות של פיתוח מודעות ואחריות אישית וחברתית בקרב הלומדות באמצעות ראיית האחר, קבלת השונה והתבוננות מכבדת על מי שלא דומה לי. לדוגמא, בקורס שלנו הודגשה החשיבות של עיצוב ובנייה של מרחבים לא רק בשפה העברית אלא גם בערבית, פרקטיקה מהותית להכללה של כל חברות הקהילה כשותפות שוות, ולעשייה רב גונית ורב תרבותית ברוח הומניסטית."
"במסגרת הקורס, מושג ה'עיצוב' פרץ מעבר לגבולות הויזואליים ולעבר סידור ויצירת הרמוניה בתחומי תוכן דרך סידור ידע, חוויה אווירה מעורבות ועוד. התובנה הראשונה שהמשגתי היא חשיבות החיבור בין המרחב למשתמשים וזאת דרך ראייה הלוקחת בחשבון את מאפייניהם השונים ומדברת בשפה המתאימה להם - הן בשפה עצמה, התאמתה לגיל, דרך אותנטיות, חיבור לחוויות חיות מרגשות ורלוונטיות...
התובנה השנייה הינה חשיבות השמירה על דו- שיח המקיים יחסים רב כיוונים בהם התוצר הדיגיטלי מקבל ביטוי בסביבה הפיזית והסביבה הפיזית מתבטאת בתוצרים דיגיטליים. וכל אלה יוצרים סביבות מעודדות הסתכלות פנימה, הסתכלות על מקומו של הפרט בהקשר הרחב יותר ומבט על היכולת שלי להשפיע, להיראות ולהראות."
"השילוב של עיצוב מרחבים ברוח הסוציו-הומניסטית ותרומה לקהילה הוא מבורך ואף מתבקש. עיצוב ברוח הומניסטי מקפל בתוכו הסתכלות על האדם, על צרכיו, על איכות חייו, מטפחים תחושת הערכה, כבוד עצמי, מסוגלות וכבוד אלו בדיוק הסגולות והערכים שאנו רוצים להעביר ללומד שלנו כשהוא זקוק לתמיכה, למישהו שרואה אותו, מתעניין בו ודואג לו. תחושות אלה מסייעות להערכה העצמית של הלומד ומאפשרות לו להרגיש אדם בכל מובן המילה במקומות שלפעמים מאבדים מעט תחושת אנושיות או חיבור לעצמי."